Law of Desire (Spaans: La ley del deseo )
1987

Law of Desire (Spaans: La ley del deseo ) is een Spaanse 1987 komediethriller, geschreven en geregisseerd door Pedro Almodóvar . Met Eusebio Poncela als Pablo, Carmen Maura als Tina en Antonio Banderas als Antonio. Het was de eerste film die Almodóvar zelfstandig maakte met zijn eigen productiebedrijf El Deseo .

Het verhaal concentreert zich op een complexe liefdesdriehoek tussen drie mannen. Pablo, een succesvolle homofilmregisseur, teleurgesteld in zijn relatie met zijn jonge minnaar Juan, concentreert zich op een nieuw project, een monoloog met in de hoofdrol zijn transgenderzus Tina. Antonio, een gespannen jongeman, wordt bezitterig verliefd op de regisseur, en in zijn passie zou hij voor niets stoppen om het object van zijn verlangen te krijgen. De relatie tussen Pablo en Antonio vormt de kern van de film; het verhaal van Pablo's zus, Tina, speelt echter een sterke rol in de plot.

Law of Desire was Almodóvars eerste werk over homoseksuele relaties. Hij beschouwt Law of Desire als de belangrijkste film in zijn leven en carrière. Het volgt de serieuzere toon van Almodóvars vorige film, Matador , waarin de ongebreidelde kracht van verlangen wordt onderzocht. Thema's van de film zijn liefde, verlies, geslacht, familie, seksualiteit en de nauwe band tussen leven en kunst.  

 

Law of Desire
Pedro Almodóvar
homo
drama