The Secret Diaries Of Miss Anne Lister
2010

BBC's The Secret Diaries of Miss Anne Lister onthult een verrassende kant van de wereld die we kennen van Jane Austen en de Brontës. The Secret Diaries laat het gepassioneerde en waargebeurde leven van Anne Lister zien, de allereerste vrouw in Engeland die openlijk op vrouwen viel.

"I was not born to live alone. I must have someone with me and in loving and in being loved, I could be happy"

Yorkshire, eind 19de eeuw. De rijke Anne Lister, een landeigenares, een vrouwelijke industrieel en reizigster, leidt een verborgen en geheim leven: op haar landgoed tart ze sociale conventies, want ze woont er stiekem samen met haar minnares Mariana (Anne Madelay uit Affinity). Haar familie, die het liefst wil dat ze trouwt, weet niets van Annes geaardheid. Daarom schrijft Anne haar leven in codetaal op in haar dagboeken waarin ze gedetailleerd en openlijk over haar leven en liefdes schrijft.

Juist als Anne en Mariana's geheime en ongeoorloofde relatie naar buiten dreigt te komen, kiest Mariana ervoor de oudere maar rijke Charles te trouwen. Anne is ten einde raad en is genoodzaakt elders te zoeken naar de passie die ze ontbeert...

The Secret Diaries of Miss Anne Lister is gebaseerd op de ware dagboeken van Anne Lister.

The Secret Diaries Of Miss Anne Lister
James Kent
lesbisch
liefdesrelatie