Bad Girls serie 1
1999

De eerste serie Bad Girls in première op ITV1 op 1 juni 1999 en eindigde op 3 augustus 1999. Het bestaat uit tien afleveringen. De show werd geproduceerd door Shed Productions als onderdeel van Shed Media . Nadat de eerste aflevering was uitgezonden, werd de show meteen een hit in het Verenigd Koninkrijk. De show werd ook succesvol in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten , Australië en Ierland .

De eerste serie richt zich op de groeiende relatie tussen de nieuwe G-Wing-gouverneur Helen Stewart en gevangene Nikki Wade . Helen probeert de gevangenen te laten zien dat ze aan hun kant staat door zaken als een miskraam , pesterijen en drugs serieus te nemen, terwijl de andere agenten, zoals Sylvia Hollamby , geen interesse hebben in de problemen van de gevangenen. Helen krijgt niet de steun die ze nodig heeft van haar agenten en probeert Nikki ervan te overtuigen dat ze haar hulp nodig heeft om een ​​ordelijke vleugel te runnen. Dit is het moment waarop Nikki's aantrekkingskracht op Helen begint te groeien. Andere belangrijke verhaallijnen in de eerste serie zijn tophond, Shell Dockley 's pesterijen tegen nieuwe gevangene Rachel Hicks , haar drugshandel en haar affaire met senior officier Jim Fenner , die ook een affaire begint met Rachel, aangezien drie verwikkeld raken in een liefdesdriehoek, Shell en haar hulpje Denny Blood martelen Rachel tot het punt waarop ze zelfmoord pleegt . Nieuwe gevangene Zandra Plackett worstelt om van haar drugsverslaving af te komen, en het wordt erger als ze ontdekt dat ze zwanger is. Monica Lindsey , een andere nieuwe gevangene op G-Wing, vindt het moeilijk om ermee om te gaan als ze zich zorgen maakt over haar zoon Spencer, die het syndroom van Down heeft. Ze maakt zich zorgen over hoe hij zal omgaan en hoe hij zal reageren op de onrechtmatige opsluiting van zijn moeder.


Een groot succes in de UK, origineel en controversieel: de serie Bad Girls! Drama, spanning en sensatie in een vrouwengevangenis. Een verborgen wereld waar een grimmige sfeer heerst en van alles kan gebeuren: geweldige intriges, hoog oplopende ruzies en een verboden liefde tussen een gevangene en de directrice.
Engels gesproken, niet ondertiteld.
3 discs; 10 uur en 5 min.

Bad Girls serie 1
Jonathan Kaplan
lesbisch
drama, liefdesrelaties