The Topp Twins: Untouchable Girls
2009

Ooit gehoord van twee jodelende en country zingende, lesbische tweelingzussen die erg van verkleden en komedie houden? Tweelingzussen Jools en Lynda Topp zijn rasechte 'kiwi's'. Ze zijn opgegroeid op een boerderij in Nieuw-Zeeland, zijn paarden- en countryliefhebbers, komedianten én lesbisch. Beide zussen wisten al vroeg dat ze op ze op vrouwen vielen. Jools en Lynda uiterlijk is niet identiek, maar hun stemmen zijn dat wel. Met hun lesbische love songs en bijzondere komische acts, trekken ze uitverkochte stadions. Jools en Lynda zijn Nieuw- Zeelands meest geliefde tweeling, wereldberoemd in eigen land en uniek in de wereld.

The Topp Twins: Untouchable Girls is een uniek, hilarisch en ontroerend portret van deze bijzondere bijzondere tweeling en hun levensverhaal. De documentaire laat zien dat ze hun anarchistische
humor ook regelmatig hebben ingezet in de strijd voor homo rechten, en tegen kernwapens en apartheid. Overal ter wereld werd de Topp Twins ontvangen met staande ovaties en op film festivals van Toronto tot Melbourne bekroond met de publieksprijzen.

The Topp Twins: Untouchable Girls
Leanne Pooley
lesbisch
komedie