Spork
2012

Spork is een Amerikaanse onafhankelijke komedie - muzikale dramafilm uit 2011, geproduceerd door Christopher Racster, Chad Allen, Honey Labrador en Geric Miller-Frost, geschreven en geregisseerd door JB Ghuman Jr. en met in de hoofdrollen Savannah Stehlin , Sydney Park , Rachel G Fox , Michael William Arnold, Oana Gregory , Rodney Eastman , Beth Grant , Yeardley Smith van The Simpsons , Keith David , Elaine Hendrix en Richard Riehle .

Een 14-jarig tienermeisje met de bijnaam "Spork", dat zich afspeelt in Los Angeles, Californië , is impopulair, mishandeld door haar klasgenoten en erg zachtaardig. Haar buurman en beste vriend, bekend als "Tootsie Roll", is van plan mee te doen aan de Dance-Off van de school om $ 236 te winnen, waarmee ze haar vader in de gevangenis zou bezoeken. Tijdens een dansongeval in verband met haarproducten verwondt Tootsie Roll haar enkel en kan ze niet meer meedoen aan de wedstrijd. Spork grijpt de gelegenheid aan en verrast de hele school door zich aan te melden voor de Dance-Off.

Spork en Tootsie Roll luisteren naar hiphopnummers uit het begin van de jaren negentig en dragen mode uit de jaren negentig, maar de tegenstander, Betsy Byotch, en haar vrienden dragen kleding uit de jaren tachtig en luisteren naar muziek uit de jaren tachtig (hoewel ze ook fans zijn van Britney Spears ). Het karakter van Charlie is geobsedeerd door Justin Timberlake , wiens carrière halverwege de jaren negentig begon. Het gebruik van de term 'hermafrodiet' in plaats van ' intersekse ' als kwalificatie, ook als persoonlijke identiteit, lijkt ook een setting uit de jaren negentig te impliceren.

Door de hele film heen wordt vermeld dat Spork en Charlie geobsedeerd zijn door The Wizard of Oz , hoewel Sporks liefde voor de film The Wiz 1939 uit 1978 is en die van Charlie voor The Wizard of Oz uit 1939.

Taal: Engels
Ondertitels: Engels

Spork
J.B. Ghuman Jr
lesbische moeders
muzikale komedie