Off Beat
2011

Adem als het koud wordt. Het is november. Lukas (26) drijft meer dan hij leeft. De droom om door te breken in de muziekwereld is langzaam voorbij, zijn grote liefde - rap - heeft zijn gouden dagen al gezien. Hij woont met zijn muziekproducent Mischa (46) in een oud fabriekspand waar ze een hennepplantage cultiveren. De twee hebben al jaren een turbulente liefdesrelatie, maar dat mag niemand weten.
Het is koud in hem. Lukas voelt zichzelf alleen op het moment van overmaat. Cola en dronken vecht hij zich een weg door een concert in een kleine club. In het publiek schaamt zijn broer Sämi (16), zelf een ambitieuze rapper, zich voor het gênante optreden. Mischa heeft genoeg van de escapades van Lukas en wil Sämi integreren in de band. Lukas voelt zich vervangen, weigert en crasht opnieuw. Als hij wakker wordt in het ziekenhuis en Mischa het uitmaakt, realiseert hij zich dat hij te ver is gegaan. Zonder geld en zonder plan verhuist hij terug naar zijn moeder, terwijl Mischa zijn broer opbouwt tot zijn opvolger. Lukas twijfelt tussen jaloezie en bezorgdheid om zijn kleine broertje.
Zijn eigen geschiedenis lijkt zich te herhalen. Gevangen in zijn stille pijn, wordt Lukas steeds meer Sämi's concurrent. Moet hij zijn broer onder ogen zien om Mischa te bewijzen dat hij het alleen kan?

Taal: Duits/Zwitsers
Ondertitels: Duits

Off Beat
Jan Gassman
homo
drama