Out in The Dark
2010

Out in the Dark is een Israëlische dramafilm uit 2012, die op het Internationaal filmfestival van Toronto in september 2012 in première ging en in oktober 2012 in Israël op het Internationaal filmfestival van Haifa. Het betreft het regiedebuut van Michael Mayer.

Het 96 minuten lange drama vertelt het verloop van een homoseksuele verhouding tussen de advocaat Roy en de student Nimr, die elk aan een kant van het Palestijns-Israelisch conflict staan.
Nimr (Nicholas Jacob) is een ambitieuze Palestijnse student die in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever woont en droomt van een beurs in het buitenland. In een homobar in Tel Aviv leert hij, tijdens een van zijn clandestiene bezoeken aan Israël, de knappe Israëlische advocaat Roy (Michael Aloni) kennen. Na enige twijfel bij Nimr worden de twee verliefd op elkaar. Als Nimr de mogelijkheid krijgt een seminar aan de universiteit van Tel Aviv bij te wonen en een Israëlische inreisvergunning krijgt, kunnen Nimr en Roy elkaar vaker ontmoeten en hun relatie verdiepen.

 

Out in The Dark
Michael Mayer
homo
drama