Summer Storm
2004

De film volgt de leden van de roeivereniging RSC uit Zuid-Duitsland in de aanloop naar en op het laatste roeievenement van het jaar, dat gepaard gaat met een tentenkamp. Het jongensroeiteam wordt blij verrast wanneer er ook een vrouwenteam uit Berlijn blijkt deel te nemen. Echter, dit team wordt op het laatste moment vervangen door een ander team, Queerschlag ("homo-uithalen"), een roeiteam met homoseksuele jongens.

Hoewel dit voor een aantal spanningen zorgt tussen de twee groepen, merkt Tobi dat hij zijn gevoelens voor vriend en teamgenoot Achim niet langer kan verbergen. Wanneer hij zijn gevoelens aan Achim kenbaar maakt, wordt hij afgewezen, maar weet zich voor een deel op te halen aan zijn nieuwe vriendschap met Leo van het Queerschlag-team. Nadat zij samen gemeenschap hebben gehad, vertelt Tobi aan zijn vriendin Anke dat hun relatie op een leugen is gebaseerd en dat hij in werkelijkheid al lange tijd verliefd is op Achim.

Malte van het Queerschlag-team is ervan overtuigd dat alle mannen min of meer biseksueel zijn. Hij tracht dan ook de eerder homofobe Georg van het RSC-team te verleiden. Malte geeft hem tal van complimentjes en doet hem geloven dat hij voor een interview zal zorgen met de Duitse nationale coach. Wanneer Georg vraagt hoe hij Malte kan bedanken, geeft deze laatste hem een tongkus. Een geschokte Georg vlucht daarop weg.

Summer Storm
Marco kreuzpaintner
homo
coming-of age